Szeretettel köszöntelek a ÖTVENEN TÚLIAK KLUBJA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ÖTVENEN TÚLIAK KLUBJA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ÖTVENEN TÚLIAK KLUBJA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ÖTVENEN TÚLIAK KLUBJA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ÖTVENEN TÚLIAK KLUBJA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ÖTVENEN TÚLIAK KLUBJA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ÖTVENEN TÚLIAK KLUBJA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ÖTVENEN TÚLIAK KLUBJA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
koleszterin-csökkentő élelmiszerek
1. Extra szűz olíva olaj
Ez az olaj telítetlen zsírsavakban és antioxidánsokban, vitaminban, ásványi anyagokban rendkívül gazdag
Fogyasztása javasolt és ajánlott a szív és érrendszeri betegségek megelőzése érdekében.
2. Tengeri hal: szardella, szardínia, lazac
Ismeretes a mélytengeri halakban található omega-3 zsírsav érvédő hatása:.
3. Zabkorpa, zabpehely
A zab gazdag vitaminokban (B1, E), és ásványi anyagokban (vas, mangán, kálium, magnézium). Jótékony hatása van az erekre: csökkenti a LDL szintjét a szervezetben (LDL: olyan koleszterinfajta, melyet „káros" koleszterinnek is neveznek, mivel vérbeli szintjétől függően nagyon hajlamos lerakódni az érfalban).
4. Olajos magvak
Az olajos magvak, mint a dió, a mandula, a mogyoró, a pisztácia, a szezámmag, a tökmag, a napraforgómag, a fenyőmag egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag élelmiszerek. Fogyasztásuk jó hatással van a szív és érrendszerre, de vigyázat: magas kalóriatartalmuk elhízáshoz vezethet!
5. Bogyós gyümölcsök
különösen a vitaminokban és antioxidánsokban gazdag bogyós gyümölcsök fogyasztása ajánlott.
6. Zöldségfélék
Jó hatású a cukorborsó, hagyma, fokhagyma, vesebab, fehér bab.
7. Sovány húsok
A legjobb választás a nem zsírban sült, inkább párolt, vagy főtt csirke- és pulykahús.
8. A növényi szanolt vagy szterolt tartalmazó margarinok
A szakértők a főként folyékony olajból készült (sajtolt vagy ülepített) margarinok fogyasztását ajánlják
9. Zsírszegény tejtermékek
A sovány tejtermékek fogyasztása javasolt: az alacsony zsírtartalmú vagy 0-1,5% -os joghurt, tejföl, fehér sajtok. Szerző: NetAmbulancia
Cholesterinum C9, 15, 30 homeopatiás szer kapható a patikában, koleszterincsökkentésre.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!