Szeretettel köszöntelek a ÖTVENEN TÚLIAK KLUBJA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ÖTVENEN TÚLIAK KLUBJA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ÖTVENEN TÚLIAK KLUBJA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ÖTVENEN TÚLIAK KLUBJA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ÖTVENEN TÚLIAK KLUBJA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ÖTVENEN TÚLIAK KLUBJA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ÖTVENEN TÚLIAK KLUBJA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ÖTVENEN TÚLIAK KLUBJA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A káposzta az egyik legrégebben termesztett zöldségféle, melynek legismertabb fajtái a fejeskáposzta, a lila káposzta, valamint a kelkáposzta. Az egyre hidegebbre forduló télben megfázás ellen igencsak kifizetődő savanyúkáposztát fogyasztani magas C-vitamin tartalma miatt.
ŐSEINK GYÓGYSZERE
A káposzta legfőbb tulajdonsága, hogy C-vitaminban gazdag, ám emellett olyan hasznos összetevőket is tartalmaz, mint a K-, B1-, illetve E-vitamin. Gyógyítóhatásához a klór és a jód járul hozzá.
Angliai kutatások erősítették meg, hogy a rendszeresen káposztát fogyasztók között kevésbé alakulnak ki emésztőszervi, valamint léguti rákos megbetegedések. A káposzta kén tartalma lassítja a daganatok kialakulásának fejlődését.
A leghatásosabb eredményt e téren nyersen fogyasztva érhetjük el. A túlzott antibiotikum fogyasztása után felmerülő panaszokra legjobb gyógymód a pépesített káposzta. A zöldség emésztést elősegítő baktériumokat termel, hozzájárulva a bélflóra természetes működéséhez.
A savanyúkáposztával remekül fel lehet venni a harcot a candida gomba elleni küzdelemben. Egy hónap alatt kiűzhetjük szervezetünkből az elszaporodott gombákat napi három adag savanyú káposzta fogyasztásával. Lehetőség szerint csirkét vagy halat fogyasszunk mellé, és kerüljük a szénhidrátot!
FELHASZNÁLÁSI JAVASLATOK
Nyersen fogyasztva javítja emésztőrendszerünk működését. A káposztának a leve gyulladáscsökkentő hatású, így hatékonyan száll szembe a köhögéssel, a hólyaggyulladással. Gyógyítja emellett a különböző csípéseket, a herpeszes megbetegedéseket, valamint eltűnteti a pattanásokat.
Immunrendszerünkre kitűnő hatással lehet leves, illetve forrázat formájában. A méregtelenítő kúrák elengedhetetlen alapanyaga.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!